Udnyt butikkens viden til at finde det bedste brygudstyr

09 marts 2021
Lotte Hindsberg

Der findes et utal af forskellige muligheder, når det kommer til brygudstyr, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilket et der er bedst og som passer bedst til ens behov. Både nu og i den nærmeste fremtid. Heldigvis er der hjælp at hente.

Inden du kaster dig over et nyt brygudstyr så start med at få råd og vejledning hos butikkens ansatte, der kender de forskellige brygudstyr og nemt og kompetent kan råde og vejlede dig, så du kommer hjem med det helt rigtige.

Det gælder både såfremt du skal til at starte med at brygge øl eller hvis du er en erfaren ølbrygger. Du kan læse mere her om en af de mange forskellige typer af brygudstyr der findes https://www.albryg.dk/brands/brouwland.

Det var kvinderne der bryggede øllet

I dag forbinder de fleste en brygger med en mand men sådan har det bestem ikke altid været. I de 5000 år den gyldne drik har været kendt i Europa, har det hørt ind under kvinderne at brygge huset eller gårdens øl.

I oldtiden blev det at brygge øl ofte sidestillet med det magiske i at føde børn og man så op til kvinden for hendes evne til at både at føde og brygge øl. Senere kom der ølhuse til og selvom det stadig var kvindens rolle at brygge øl, blev hun ikke længere set på med ærefrygt, snarere tværtimod. 

Senere blev ølbryggeriet overtaget af mændende, især i byerne og der blev dannet bryggerlaug. Det første blev til i København tilbage i 1515. Det var kun i byerne at kvinderne stoppede med at brygge øl, rundt omkring på gårdene var det stadig en del af kvindernes pligter. Det skal nævnes at det ikke var en lille opgave, da en person nemt kunne drikke op til 5 liter øl dagligt.

Flere Nyheder