Styrk din søvn med melatonin

27 januar 2020
Astrid Pedersen
Styrk din søvn med melatonin

Har du svært ved at falde i søvn om natten, eller sover du virkelig dårligt, hvis det endelig skulle lykkes? Så kan det skyldes mangel på melatonin i din krop.

Hvad er melatonin?

Melatonin er et hormon, som er udledt af neurotransmitteren serotonin, og som udskilles fra en lille kirtel som kaldes kogle kirtlen. Melatonin er det hormon, som fortæller kroppen hvornår det er sengetid. Når omgivelserne er mørke og rolige – og helst også ret stille – sendes der via nervesystemet signal til kogle kirtlen om, at den skal udskille melatonin.

Uden en vis mængde melatonin i kroppen vil det være umuligt for dig at sove ordentligt – eller at falde i søvn i det hele taget. Hvis du eksempelvis har ødelagt din søvncyklus ved jet lag eller skifteholds arbejde, er det en god idé at søge at genoprette den hurtigst muligt. Dette kan du eksempelvis gøre ved at holde dit soveværelse mørkt og fri for skærme – og eventuelt spise kost tilskud indeholdende tryptofan som stimulerer udskillelsen af melatonin.

Hvor kan jeg læse mere om melatonin og tryptofan?

Hvis du er nysgerrig omkring emnet søvn, og ønsker at vide mere om hvordan melatonin kan hjælpe dig til en bedre søvn, kan du læse meget mere på den online melatonin guide melatoninguide.dk. På denne hjemmeside finder du udførlige artikler, som forklarer melatonin på let forståelig vis, samt en række råd og vejledninger til hvordan du opnår den gode søvn og den sunde, hensigtsmæssige døgnrytme.

Melatoninguide.dk er din online ressource, når det handler om viden omkring melatonin. Du kan blandt andet læse om reglerne for indførelse af melatonin som kost tilskud fra internationale webshops. Du kan også få mere information om det tryptofan holdige kost tilskud Zenbev, som du kan købe i håndkøb herhjemme.

Klik ind på melatoninguide.dk og bliv klogere på melatonin.

Flere Nyheder