Sådan kan du fjerne lugte i dit hjem

04 oktober 2021
Steffen Hansen

Hvis du oplever, at din bolig døjer med dårlige lugte eller generelt føles ubehageligt at opholde dig, så er der hjælp at finde. Der kan være mange årsager til, at der er lugtgener i dit hjem. Vi vil liste to gode råd til, hvordan du kan komme i bugt med lugt i dit hjem. Læs med her. 

1. Luft jævnligt ud

Ofte er lugten i dit hjem forårsaget af enten madlavning, børneleg eller husdyr. Det er alle tre ting, der kan skabe lugt i dit hjem. Det skal der naturligvis være plads til, men du kan minimere mængden af det, ved at lufte ud jævnligt. Det kræver ikke meget af dig, og det behøver ikke at være længere tid ad gangen, du har dit vindue åbnet. Man anbefaler, at der bliver luftet ud 2-3 gange i løbet af dagen.

Du kan starte din dag med at få luftet godt ud, når du er ved at redde seng i soveværelset og når alle er på vej afsted på arbejde eller skole. Hvis du ikke har tid fra morgenen, så kan du også gøre det som det første, når du kommer hjem efter arbejde eller studie. Du vil kunne mærke forskel med hyppigere udluftning end ingen overhovedet. 

2. Få et ventilationssystem

Med et ventilationssystem kan du få renset ud af lugtgener i dit hjem. Du kan døje med udefrakommende lugte, hvis du f.eks. bor inde i byen med en masse bilos eller ude på landet, hvor der kan være gyllelugt. Du kan vælge mellem forskellige ventilationssystemer, så du finder det, der passer til dit hjem. Mange har ventilationsanlæg, hvor man skal huske at skifte filter ofte.

Filtret hjælper dig nemlig med at filtrere luften fra de dårlige lugte, der kommer. Det samme med støv og andet snavs. Derfor skal du have et ordentligt filter, der kan gøre dit hjem velduftende og rent til familie, venner eller andre gæster.

Besøg https://www.billigfilter.dk/shop/ventilationsfilter/dantherm-filter/, hvor du kan finde et stort udvalg af forskellige slags filtre. 

Flere Nyheder