Lad din tandlæge i Aarhus tjekke dine tænder

09 december 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Du ved det egentlig godt: Du burde tage dig sammen og komme af sted til tandlæge.

Er du født efter 1960 vil du med stor sandsynlighed have nydt godt af den gratis skoletandlæge som siden engang i midten af det forrige århundrede har været obligatorisk landet over. Målet med den gratis tandpleje er at indarbejde gode vaner omkring mund hygiejne hos børn allerede fra førskole alderen.

Typisk vil man som barn have gået til tandlæge en til to gange om året og fået såvel rensning af tænder so øvrige tandbehandlinger kvit og frit. Men her efter er der mange danskere som falder af på den – og det er faktisk synd.

image

Det gode fundament for fornuftig tandpleje, som blev grundlagt i barndommen, kan hurtigt smuldre hvis det ikke vedligeholdes. De årlige eller halvårlige tandlæge besøg er en mindst lige så vigtig del af gode tandpleje vaner som daglig tandbørstning og rensning med tandtråd.

Det er nemlig i forbindelse med disse besøg at din tandlæge får mulighed for at tjekke om der skulle skjule sig forstadier til eksempelvis parodontose eller karies mellem dine eller eller under tandkødets rand, og derpå sætte en forebyggende plan i værk. Når først der er gået hul i tanden eller tandkødet begynder at trække sig tilbage er det for sent at forebygge. Og i værste fald kan dette forfald koste dig en eller flere tænder.

Vælg en god tandlæge med solide tilbud

Står du således for at skulle vælge den tandlæge som skal forestå undersøgelse og behandling af dine tænder de næste mange år er det vigtigt at du vælger både med hjertet og med hjernen. Du skal kunne føle dig tryg ved at lade tandlægen rode dig i munden. Og det er samtidig vigtigt at tandlægen er erfaren og kompetent.

Du kan finde din nærmeste tandlæge i Aarhus på https://clemenstand.dk/ 

Flere Nyheder