Kom efteråret i møde med en god kartoffel porre suppe

Når efteråret begynder at melde sin ankomst, så begynder vi også at finde de mere varme retter frem.

Danmark er ellers meget kendt for sit kolde køkken fra fiskemad til smørrebrød og lignende, men det er sådan set mest den slags, vi bruger til frokost, selvom der sagtens kan være undtagelser.

For når det bliver koldt i vejret, så vil vi gerne have noget varm mad at styrke os på og mærke varmen, og i gamle dage var det faktisk en nødvendighed, fordi det generelt kunne være svært at få opvarmet hjemmet godt nok.

Tænk over det næste gang, når du brokker dig over, at suppen er for varm, for dengang glædede man sig til at få varm suppe i halsen, så man fik varmen, og man kunne holde om skålen eller gryden for at varme sig.

En af disse suppetyper, som man med fordel kan lave til efteråret – eller andre tidspunkter om året, når man føler for det – er en kartoffel porre suppe.

En kartoffel porre suppe er et godt eksempel på det danske køkken

Både en kartoffel og en porre er jo noget, som der kendetegner det klassiske, danske køkken, og man kan dyrke disse sager selv, og man kan eventuelt have dem liggende i et godt stykke tid, så man kan lave mange portioner af den type suppe.

Desuden er det muligt at lave meget af sådan en suppe her, så man har nok til at mætte mange munde med, og man har rester til dagen efter som frokost eller aftensmad igen.

Man kan spise brød til den suppe, men man kan også tilsætte nogle kød – eller melboller eller måske nogle andre grøntsager, som man godt kan lide.

Endelig er der også den mulighed at tilføje flere krydderier, så den kan komme til at smage mere eksotisk eller stærk.