Hvad er Microsoft Project?

19 december 2019
Astrid Pedersen
Hvad er Microsoft Project?

Microsoft Project er en software platform designet til at hjælpe projekt lederen med at udvikle tidsplaner og skemaer, opdele projekter i arbejds pakker, tildele ressourcer til projekt opgaver, tracke fremdrift, udvikling og leverancer, styre budgettet og analysere mængderne og omfanget af arbejde i forbindelse med et projekt eller med et program.

Microsoft Project er blandt de førende projektstyrings software pakker i verden, og udgør sammen med Microsoft Project Server basis for Microsoft Office Enterprise produktet. Der findes i 2019 to udgaver af Microsoft Project, nemlig Standard og Professional.

Hvordan anvendes Microsoft Project?

Microsoft Project anvendes primært af projekt og program ledere, som ønsker at have en samlet platform for deres projektstyrings værktøjer.

Med Microsoft Project slipper manageren for at have flere forskellige dokumenter liggende i forskellige mapper, med stor fejl margin til følge. En af de helt store fordele ved at arbejde i Microsoft Project er dens automatiserede budget genererings funktion, som estimerer et budget for et projekt baseret på priserne for de enkelte ressourcer og disses arbejdsmængder. Idet de enkelte ressourcer tildeles opgaver, og arbejdsmængden for de enkelte opgaver angives, beregner programmet omkostningerne lig med arbejdet gange hastigheden. Dette overskueliggør i høj grad projektarbejdet og mindsker risikoen for scope creep.

Der ud over anvender Microsoft Project visualiseringer som en del af bestræbelsen på at gøre projekt planlægningen så overskuelig som mulig. Og Microsoft Project integrerer selvfølgelig 100% med alle applikationer i Microsoft Office pakken.

Hvor finder jeg de bedste kurser i Microsoft Project?

Hvis du ønsker, at projektlederne i din virksomhed skal lære at arbejde mere fokuseret med Microsoft Project, kan du højne deres kompetencer med et Microsoft Project kursus hos den danske kursus udbyder 4D. Med et grundlæggende eller udvidet kursus i Microsoft Project, som tilbydes på både dansk og engelsk, kan dine projektleder nå rigtig langt. Du kan læse mere på 4d.dk

Flere Nyheder