Hvad er din motivation for at blive en freelance tekstforfatter?

14 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er forskellige grunde til, at folk gerne vil være freelance tekstforfatter og arbejde som skribent.

Nogle vil gerne supplere deres sædvanlige indkomst med lidt arbejde ved siden af, som man kan lave, når man har lyst, og hvor man end er – for nogle de de to sidste grunde nogle til at gøre det udelukkende.

Andre er måske blevet pensionister og vil gerne holde kontakt med arbejdsmarkedet, men de har ikke kroppen til at udføre hårdt, fysisk arbejde, så de laver arbejde som skribenter.

Så er der jo også dem, der bare gerne vil være deres egen chef, hvorfor de ser en mulighed i at oprette en enmandsvirksomhed, så de bedre selv kan styre, hvordan og hvornår de arbejder.

Atter findes der så dem, der vil udvide dette og måske opretter en større virksomhed, hvor man har vækstplaner og måske arbejder med andet end bare at skrive.

Igen har man da også nogle, der bare kan lide at oprette virksomheder, og måske vil de så gerne lige prøve sig af med at være tekstforfatter og skribent samtidig.

Så tror nogle også på, at man kan blive rig af det.

Der er mange grunde til at blive freelance tekstforfatter

Mange af de ovenstående punkter er da ganske korrekte for, hvorfor nogle mennesker vælger at blive freelance tekstforfattere, og der findes da nok også flere.

Måske er det en kombination af flere af disse incitamenter, men der er måske også nogle, hvor man stikker sig lidt blår i øjnene.

For det er ikke let arbejde bare at kunne skrive, da der er mange forskellige teksttyper og -former, som kræver forskellige indgangsvinkler at gribe an.

Desuden udvikler den branche sig også hele tiden, så man skal ikke miste taget løbende.

Endvidere skal man også være god med sproget og ikke bare lidt god, men gerne over gennemsnittet.

Flere Nyheder