Få hjælp til et misbrugsfrit liv på et misbrugscenter

07 februar 2019
Astrid Pedersen
Få hjælp til et misbrugsfrit liv på et misbrugscenter

Som pårørende til en misbruger står du over for mange svære dilemmaer i hverdagen. En person, som har udviklet et afhængigheds betinget misbrug af eksempelvis hårde stoffer (kokain, heroin, amfetamin), alkohol, receptpligtig medicin eller måske spil eller sex, vil samtidig have udviklet evnen til total fornægtelse – også over for sig selv. Derfor er det utroligt vanskeligt at trænge igennem til en misbrugsramt person, også selv om du vil vedkommende det bedste. Han eller hun vil sandsynligvis reagere med vrede eller irritation over for denne konfrontation, og på alle måder benægte, at der er et problem. Især hvis vedkommende er påvirket, i det øjeblik du vælger at tage snakken – i den situation er det, nærmest bogstaveligt talt, stoffet eller alkoholen, som taler.

En stor del af afhængighedens anatomi er nemlig, at har den først slået sine stærke kløer i et menneske, giver den meget nødigt slip, og ender ofte med at overtage såvel personlighed som krop. Faktisk vil de fleste misbrugere skubbe de nære og kære fra sig, førend de overvejer at opgive stoffet, så stor magt har afhængigheden over en person. Og så skal der professionel hjælp til, førend vedkommende kan komme på ret kurs igen.

Hjælp til misbrugsbehandling og afvænning hos Behandlingscenter Stien

Til grund for de mest succesfulde behandlingsmetoder, når det handler om afvænning og misbrugsbehandling, ligger den kendte model Minnesota kuren. Minnesota kuren er udviklet af amerikanske psykiatere og andre sundhedsprofessionelle på baggrund af den model, som AA gennem mange år har brug i afvænnings øjemed, og er blandt de metoder, som har den højeste succes rate og stærkeste prognose.

Hos Behandlingscenter Stien tilbydes misbrugsbehandling og afvænning af afhængighed efter terapeutiske metoder, som bygger på Minnesota modellen. Som pårørende kan du ydermere søge hjælp og vejledning hos de dygtige terapeuter og misbrugskonsulenter på Behandlingscenter Stien – og er der børn involveret, kan hele familien få hjælp.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder