Få flotte og sunde tænder med hjælp fra din tandlæge

31 marts 2021
Astrid Pedersen

Har du ikke været til tandlæge siden din skoletid – eller kan dine tandlægebesøg gennem de seneste mange år tælles på meget få hænder? Så er det på tide at få booket en aftale hos din lokale tandlæge.

Hvordan kan en tandlæge hjælpe mig?

En tandlæge kan hjælpe dig med at holde dit blivende tandsæt sundt, smukt og funktionelt hele livet igennem. Med et eller to årlige tandlæge besøg kan du på effektiv vis forebygge skader og lidelser som kan koste dig tænder og tandkød.

Du skal selvfølgelig stadig sørge for selv at opretholde en fornuftig mund hygiejne ind imellem dine tandlæge besøg, ved børstning af tænderne og rensning mellem tænderne med tandtråd. Men det er tandlægen som kan foregribe begivenhedernes gang, og iværksætte forebyggende behandling imod eksempelvis karies eller parodontose hvis der skulle findes ansatser dertil i forbindelse med din årlige eller halv årlige kontrol undersøgelse.

Få en god tandrensning hos din tandlæge

Når du møder op hos din tandlæge med henblik på at få udført et tjek af dine tænder vil du i samme anledning få tilbudt en tandrensning. Ved en tandrensning fjernes belægninger i form af plak eller tandsten på tændernes emalje ved hjælp af ultralyd. Ultralyd er en særdeles skånsom, dog effektiv, metode til fjernelse af de grimme gule belægninger uden at skade tændernes emalje.

Det kan virke voldsomt med den høje lyd og de store mængder vand som anvendes i forbindelse med en tandrensning med ultralyd. Til gengæld bliver dine tænder ganske glatte og skinnende. Og så forebygges på effektiv vis ophobning af bakterier som kan give anledning til karies, måske bedre kendt som huller i tænderne.

Find din lokale tandlæge i Vejen

Hvis du leder efter en dygtig tandlæge nær din bopæl i Vejen kan du med fordel vælge Tandlæge Tove Klose – bestil tid via hjemmesiden http://tandlaegetoveklose.dk/.

Flere Nyheder