Et forældrekøb giver dit barn en god start på livet

27 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Et forældrekøb er som regel et køb af en lejlighed, som ens børn så kan benytte sig af, når de nærmer sig voksenalderen og skal bruge deres første bolig, når de flytter hjemmefra.

De kan så vælge at tilpasse denne bolig efter deres egne ønsker, når de selv tjener penge til at kunne gøre dette, og de kan måske bo her, indtil de stifter familie – eller de kan blive der hele livet!

Der er nogle forældre, der sparer sammen til sådan et forældrekøb, fra de ved, at de skal have et barn; og hvis de har nok midler at gøre godt med eller kan tage et lån, spekulere i aktier eller andet, så er der måske også et forældrekøb i tasken til mere afkom.

Nogle mennesker mener, dette er overdrevet at give ens børn og er for meget curling for dem, men det er mere en praktisk foranstaltning, så børnene kan være sikre på at få et sted at bo.

Et forældrekøb gavner barnets fremtid

For hvis man ønsker sig den rette bolig, så skal man nogle steder været skrevet op i mange, mange år på en venteliste til et boligselskab, før man kan være nogenlunde heldig at få et sted at bo – og måske får man det aldrig.

Visse gange er man nødt til at skrive børnene op, så snart de bliver født, så det nogenlunde passer med, at de måske kan få deres eget hjem, når de er voksne.

Men hvis man har muligheden, så kan man jo lige så godt investere i et forældrekøb, så man ved, at den bolig er sikret, når barnet vil flytte hjemmefra.

Så skal man ikke nøjes med noget, man lige finder, og man skal ikke begynde at overveje at flytte igen, når anledningen byder sig.

Vi har trods alt betalt uddannelsessystem herhjemme, så fremfor at man bruger pengene på den slags, så kan man jo lige så godt bruge dem på et hjem til ens børn.

Så kan man også få fred og ro som forældre, når børnene er sikre på at flytte hjemmefra.

Flere Nyheder