Derfor er epoxy resin det nye sort

16 februar 2021
Sara Mortensen

Har du aldrig hørt om epoxy resin før? Det er en fejl. Epoxy resin har overtaget de danske hjem, og er i den grad blevet populært at arbejde med i mange sammenhænge. Læs med her og find ud af, hvorfor epoxy resin bliver brugt af så mange mennesker i dag!

I de seneste par år er det eksploderet med DIY projekter i de danske hjem. Det startede for år tilbage, hvor vi alle fik øjnene op for alverdens gør-det-selv projekter – og charmen ved at lave sine egne møbler m.m.

Det har bestemt ikke gjort det mindre populært efter COVID-19 ramte Danmark. Under lockdown blev der istandsat, opfundet, repareret og renoveret om i de mange danske hjem. Der blev købt maling, træ og epoxy resin i store mængder, fordi alle pludselig havde fået tid til at reparere terrassen eller få lavet det plankebord til spisestuen. 

Hvad er epoxy resin og hvad kan du bruge det til?

En af de ting, som bliver brugt meget til DIY projekter, må siges at være epoxy resin. Epoxy og resin er to komponenter som blandes, og derefter bliver det til en gennemsigtig klar konsistens. Det fungerer som en slags super lim, bare i store mængder.

Epoxy resin kan binde stort set alle materialer sammen, hvilket gør det til et unikt produkt. Du kan lave plankebord, gulve, smykker, vaser, lamper og meget mere med epoxy resin. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, hvilket også er grunden til den store popularitet. 

Når du skal arbejde med epoxy resin, så skal du huske at hoppe i en beskyttelsesdragt. Det er et kraftigt produkt, der kan fremkalde allergiske reaktioner – så beskyt dig selv og dit tøj!

Når det så er sagt, så er det et forholdsvist nemt produkt at bruge. Du kan påføre det både ved støbning eller med en pensel eller rulle. Det afhænger af, hvilket projekt du er i gang med.

Står du tilbage med en masse luftbobler i overfladen?

Du starter bare med at male din rene overflade, hvis det eksempelvis er et bord, og lader det herefter tørre. Hvis der skulle opstå luftbobler, så kan du altid fjerne dem ved hjælp af en gasbrænder eller lignende. En høj varme kan udligne de mange små luftbobler, der kan risikerer at opstå undervejs. Ellers er det meget nemt og ligetil at bruge epoxy resin, og måske også derfor, at det har fundet en plads i mange hjem. 

Flere Nyheder