Alternativer til antabus behandling

07 april 2021
Astrid Pedersen

Antabus er et kemisk stof som deaktiverer leverens evne til at nedbryde alkohol. Når leveren ikke kan nedbryde den alkohol som indtages vil koncentrationen af stoffet acetaldehyd i blodet stige, hvilket fører til svære sygdoms symptomer hos patienten.

Hvis man indtager alkohol mens man er i antabus behandling kan man opleve alt fra hovedpine, hjertebanken og svedeture til voldsomme opkastninger, kraftig hjertebanken og højt blodtryk. Derfor bør man ikke anvende antabus hvis man har problemer med netop blodtrykket eller hjertet – noget som desværre gælder for mange alkoholikere.

Hvordan virker en antabus behandling?

En antabus behandling er hvad der kan karakteriseres som en skræmmetaktik. Det er meningen at den alkoholiserede person skal afholde sig fra at drikke alkohol mens vedkommende er i antabus behandling, netop fordi han eller hun ønsker at undgå de oven for beskrevne symptomer. Antabus er således et udbredt middel i forbindelse med ambulant alkoholbehandling.

Kan jeg blive ædru med antabus?

Som inkarneret alkoholiker vil man for alt i verden undgå de abstinenser som følger med fraværet af alkohol. De symptomer som opleves i forbindelse med en antabus behandling er nærmest vand ved siden af sådanne abstinenser – og derfor vil en antabus behandling hurtigt vise sig ikke at være effektiv når det handler om behandling af patienter med et svært alkoholmisbrug.

En hardcore alkoholiker vil hellere fortsætte drikkeriet på trods af antabus behandlingens symptomer end at skulle opleve abstinenserne. Og derfor vil du ikke få nogen glæde af en antabus behandling hvis du er svært alkoholiseret.

Kom ud af dit alkoholmisbrug med en misbrugsbehandling

I stedet bør du opsøge et behandlingscenter og der få den rette hjælp til langvarig og effektiv behandling af din alkoholisme. Hos Behandlingscenter Søby Park kan du altid få hjælp til tilrettelæggelse af et behandlings forløb med afrusning og afvænning – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder