Aftaler ved udearbejde som blikkenslager

Det sker tit, at en blikkenslager ikke kan blive færdig med sit arbejde i løbet af en arbejdsdag, og så behøver man jo ikke slide kroppen op ved at arbejde overtid, for selvom der er kompensation ved det, så kan det slide på kroppen.

Derfor må man lige sætte en prop i arbejdet og tage hjem, så man er klar og udhvilet til arbejdet dagen efter.

Men nogle gange er arbejdet måske så langt væk, at man vitterligt ikke kan nå at køre hjem hver dag, eller det i hvert fald ikke kan svare sig, uden at man kun lige kommer hjem, får et par timers søvn og så skal af sted igen – og man skal jo først aflevere firmabilen for at kunne gøre det.

Det er jo kun godt, at man som blikkenslager har nok arbejde at lave, når firmaet er så godt til at hive opgaver til sig, og så kan man på den måde får udvidet ens kundekartotek.

Men at skulle bruge flere dage og måske hele uger minus weekenden på at lave noget større arbejde som blikkenslager for ens arbejde kræver ikke blot aftaler med arbejdet, men også på hjemmefronten.

For antag nu, at den her blikkenslager har nogle små børn derhjemme og en kone, der ikke lige kan trække veksler på så meget familie eller venner til at hjælpe hende med de små unger i løbet af dagen.

Så bliver man nok ikke så populær ved at forsvinde i flere dage i træk for at arbejde, selvom man godt ved, at man har brug for den løn til at forsøge familien.

Manden er måske glad for at komme lidt væk fra det hele, men man skal også se ud over ens egen næsetip, hvordan baglandet vil have det med det her arbejde.

Så man er nødt til at have tjek på, at man kan tillade sig at være væk længe hjemmefra med sådan noget arbejde uden problemer.